www.piotrhenschke.ubf.pl
   Strona Główna Artykuły Download Forum Linki Kategorie Newsów O mnie vege filmy fotografia - Warszawa
Październik 24 2018 03:35:15   
Nawigacja
Strona Główna
Artykuły
Download
FAQ
Forum
Linki
Kategorie Newsów
Kontakt
Galeria
Szukaj
O mnie
fotografia - Warszawa
Właśnie tak gotuję
Moje najnowsze odkrycia muzyczne
moje odkrycia muzyczne 2
Online
Gości Online: 1
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych użytkowników: 34
Najnowszy Użytkownik: zawieruchakamico
Ostatnie Artykuły
Brak zawartości dla tego panelu
Witamy
22 HENSCHKE FESTIVAL
IMGUpload.pl

17-18 listopada, 11.00 – 18.00 Fort Sokolnickiego,
17 listopada od 18.00 AfterParty i koncerty w klubie CDQ.

Festival promuje pozytwny styl życia, wegetarianizm, veganizm oraz Polską muzykę alternatywną

...Podczas festiwalu uczestnicy będą mogli poszerzyć swoją wiedzę z dziedziny zdrowego żywienia oraz wziąć udział w wykładach, pokazach gotowania i obejrzeć filmy o tematyce vege. Na festiwalu będą stoiska firm oraz restauracji związanych z wegetarianizmem, weganizmem i ekologią, należy pamiętać o torbach koszach i pojemnikach na żywność!

W ramach festiwalu odbędzie się Afterparty w Centralnym Domu Qultury przy ul. Burakowskiej 12. Będą to koncerty zespołów takich jak: Kombajn Do Zbierania Kur Po Wioskach, NeLL, Bad Light District oraz Lovers In Uniforms

Bilety 22 Henschke Festival upoważniają do wstępu 17.11.2012 do Fortu Sokolnickiego oraz na Afterparty i koncerty zespołów w klubie CDQ przy ul.Burakowskiej 12.

Organizatorzy:
Piotr Henschke +48 606 870 314
Gabriela Mikołajczak +48 602 190 398

henschkefestival@gmail.com
facebook.com/22HenschkeFestival

Lokalizacje:

Fort Sokolnickiego
http://www.facebook.com/NowyFort/page_map
http://www.nowyfort.pl/

Klub CDQ
http://www.facebook.com/cdq.warszawa/page_map
http://cdq.pl/

wydarzenie jest w ramach GOOD FOOD FEST 2012, www.goodfoodfest.pl

Zapraszamy!

http://www.facebook.com/22HenschkeFestival
Zostańcie wegetarianami
Zostańcie wegetarianami – zaproponowali naukowcy mieszkańcom planety. W liście otwartym, odczytanym w Sztokholmie podczas Światowego Tygodnia Wody, napisano, że jeśli nie zmieni się systemu odżywiania, rezygnując z mięsa i hodowli zwierząt, to do 2050 roku ludzkość zderzy się z najpoważniejszym kryzysem żywnościowym.
Otwarcie Govindy
Wczoraj o godzinie 19:00 otworzyliśmy Govindę. A od dziś można tam zjeść wspaniałe wegańskie i wegetariańskie potrawy. Obejrzyj zdjęcia z otwarcia.

99172928066285694109.jpg
govinda
Namaste India przy współpracy ze znanym vege kucharzem Piotrem Henschke otwiera nową restaurację „Govinda”. Restauracja będzie w pełni wegetariańska i vegańska. Od 04.06.2012 będzie można spróbować tam nie tylko tradycyjnych wegetariańskich potraw z Indii ale także ich wegańskich odpowiedników jak np. palak tofu czyli szpinak z tofu, czy vegetable korma czyli warzywa w sosie z orzechów nerkowca i mleka kokosowego. W menu znajdziecie także wiele innowacyjnych potraw jak szaszłych z wędzonego tofu z pieca tandori i wyśmienity pieczony seler. Na deser można będzie spróbować sujika halavy – wegańskiej i bez cukru lub doskonałego mango lassi w wegańskiej wersji z mlekiem sojowym oraz innych fantazyjnych shaków z mlekiem kokosowym. Jednak największą innowacją jaką wniesie restauracja na rynek gastronomi będzie wegański szwedzki stół z którego wszystko będzie sprzedawane na wagę w jednej cenie. To pierwsza restauracja w której ty decydujesz ile płacisz. Do każdej wielkości porcji od 100 g, „Govinda” oferuje darmowo nieograniczoną ilość najlepszego ryżu basmati. Jednym słowem można się najeść za każde pieniądze. Na stole znajdą się między innymi takie potrawy jak kasza gryczana, pieczone ziemniaki, makaron, warzywa duszone po indyjsku, tofu w pomidorach, sałatki i surówki, szpinak, parowane warzywa czy chapaty. Stół początkowo czynny będzie w od poniedziałku do piątku w godzinach 12:00 – 16.00 i w miarę przybywania gości czas ten będzie się wydłużany. W „Govindzie dzięki przeszklonej kuchni będzie można także na bieżąco podglądać jak przygotowywane są dania.
Warszawa ul. Parkingowa (róg Parkingowej i Żurawiej)
Makowiec dla leniwych
Zbliżają się święta. Oto przypadkiem wynaleziony przepis na szybki makowiec, syn miał przynieść do szkoły na już! Z tąd ten pomysł. Tak czy inaczej, pyszny vegański makowiec. Syn dostał 5+

59902493078118721091.jpg
Vege Wakacje na Końcu Świata
Vege Wakacje 29.07. – 04.08.2012 Bieszczady-Koniec Świata Vege Wakacje to niezwykła okazja dla miłośników gór, turystyki i zdrowej wegańskiej lub wegetariańskiej diety do połączenia tych wszystkich przyjemności w gronie podobnie myślących i otwartych ludzi. Codziennie będziemy wstawać w miarę wcześnie, aby zdążyć przygotować wspólne śniadanie (duży wybór – mleko, musli, ser, świeża bryndza, pomidory, ogórki, humus itp.) i wyruszyć w góry. Trasy są całodniowe, czyli raczej dla wytrawnych turystów. Czasem będziemy wypuszczać się trochę dalej używając busa, PKS a nawet bieszczadzkiej ciuchci czy zaprzęgu konnego. W czasie wycieczek będziemy głównie posilać się wcześniej przygotowanym prowiantem (kanapki, owoce itp.). Po powrocie czekać nas będzie wspólne gotowanie atrakcyjnej obiadokolacji, połączone z kursem gotowania. Codziennie będziemy gotować inne wegańskie potrawy z różnych zakątków świata. Po obfitej kolacji będzie można odpocząć przy wspólnym ognisku lub wybrać się do sąsiadów na krótką jazdę konną.
Kurs Vege Kuchni Indyjskiej w Namaste India
76558890939484131213.jpg
Nowa cena Kuchni Wegetariańskiej - "W Malinowym Chruśniaku"
95446772268523018973.jpg
„Dostrzeż zależność!” (‘Making the conection’) Nowy film o weganiźmie
Uważasz, że możesz żyć albo zdrowo, satysfakcjonująco i nowocześnie, albo skupić się na tym, by być sprawiedliwym i współczującym, kosztem wielu wyrzeczeń? Nic podobnego, możesz mieć to wszystko naraz. Dostrzeż zależność i stań się częścią rozwiązania!
Dokument ‘Making the conection’ prezentuje weganizm jako odpowiedź na wiele problemów o globalnym zasięgu, która jednocześnie sprzyja wybierającym ją ludziom i jest źródłem ich osobistej satysfakcji. Wegański styl życia widziany z różnych perspektyw: farmera, kucharza, dietetyczki, atletki, matki, pisarza, parlamentarzysty, posiada wspólny mianownik: dobre samopoczucie tych osób, oraz ich wrażliwość na cierpienie i potrzeby innych- bez względu na to, do jakiego należą gatunku. ‘Making the conection’ dostarcza podpartych faktami odpowiedzi na wiele anty-wegańskich argumentów, nie epatując przy tym scenami okrucieństwa wobec zwierząt, co sprawia, że film jest mniej szokujący, pozwala się skupić na warstwie informacyjno – edukacyjnej.

Treść filmu w pigułce to końcowa wypowiedź pisarza i muzyka, Benjamina Zephaniah:
„(…)Tak jak staramy się skończyć z rasizmem, seksizmem i ageizmem, możemy starać się zlikwidować gatunkowizm. Wegańska dieta i wegański styl życia są najlepszą forma protestu przeciw eksploatacji zwierząt. Weganizm to codzienne działanie mające na celu zmniejszenie ilości cierpienia i śmierci innych zwierząt, poprzez redukcję popytu na produkty pochodzenia zwierzęcego. Argumentów jest coraz więcej: współczucie, zdrowie, środowisko, skażenie wód, pomoc krajom rozwijającym się, rosnąca populacja, zrównoważony rozwój, lasy deszczowe. Ludzie pytają ‘Dlaczego jesteś weganem/anką?’. Prawdopodobnie pytanie powinno brzmieć ‘Dlaczego Ty nie jesteś?’. Proszę, dostrzeż zależność! (…).”
Benjamin Zephaniah

Aby obejrzeć film kliknij w czytaj więcej !!!

wegetariańska kampania w Kanadzie robi rewolucję
W Zdrowym Ciele Zdrowy Duch
W Zdrowym Ciele Zdrowy Duch
Program ,,W zdrowym ciele, zdrowy duch" jest praktyczną kontynuacją Programu ,,Zdrowa kuchnia, zdrowe społeczeństwo" (Link), który jest finansowany z funduszy UE. Program ten jest naszym prywatnym przedsięwzięciem i jednocześnie odpowiedzią na pozytywny odzew programu macierzystego oraz wynikającą z niego rosnącą potrzebą dalszej edukacji rodziców i dzieci z zakresu zdrowego odżywiania. Celem naszych szkoleń jest wzrost świadomości żywieniowej i kulinarnej nie tylko wśród kucharzy przygotowujących posiłki w szkołach i przedszkolach, ale również rodziców dbających o prawidłową dietę swojego dziecka oraz samych dzieci. Program oprócz szkolenia kucharzy obejmuje spotkania z opiekunami dzieci, jak również zabawy o tematyce żywieniowej dla najmłodszych.
W naszym Programie synonimem zdrowego żywienia jest coraz bardziej popularna dieta wegetariańska. Szkolenia są odpowiedzią na rosnący problem alergii pokarmowych wśród dzieci, narastąjacego problemu nadwagi i otyłości oraz wczesnych chorób dieto zależnych.
Czytaj więcej na http://wzdrowymcielezdrowyduch.bnx.pl/ Link
Strona 1 z 2 1 2 >
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło



Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Shoutbox
Tylko zalogowani mogą dodawać posty w shoutboksie.

Ja1
01/09/2012 17:59
Witam wszystkich.

kristofer
01/06/2012 17:52
Buziaki Dla NILA :_)!!!!!!!!!!

kristofer
01/06/2012 17:50
Hejka Piotr ,a masz juz nowa płytkę Gahana "The Light the Dead See" (May 21, 2012)Gotowy na Słowację ???? Ja juz odliczam Dni :-

kristofer
06/04/2012 08:28
No to robimy zaje vega fajny makowiec :-)

kristofer
08/02/2012 20:12
Kto tu sie szykuje na Tatry????

kristofer
13/01/2012 16:57
Fajna Plytka Piotrze.Dzięki !!!!!!!!! :-)

Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło



Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Copyright © 2006


Załóż : Własne Darmowe Forum | Własną Stronę Internetową | Zgłoś nadużycie